Automatizirani sistemi za utovar i istovar (ALS)

Automatizirani sustavi utovara postali su vrlo korisni u svijetu logistike kao pomoć tvornicama, skladištima i drugim operaterima da puno brže utovare i istovare prikolice i kontejnere. Poduzeća ih koriste za poboljšanje svoje učinkovitosti, značajno skraćujući vrijeme i povećavajući sigurnost pri operacijama utovara i istovara kada roba stigne na utovarne dokove ili kada se roba otprema.

Automatizirani utovarni sustavi omogućuju utovar paleta i drugih predmeta u prikolicu ili kontejner ili istovar iz njih, uz minimalnu količinu operacija. To znači da zahtijevaju malo ili nimalo ljudskog truda. Neki voditelji skladišta misle da bi njihov rad bio dvostruko učinkovitiji kad bi imali dvostruko više utovarnih mjesta, ali to nije slučaj. Automatizacija stvara učinkovitost.

Potpuno automatizirani utovar zahtijeva kombinaciju sustava: jedan u kamionu ili prikolici i fiksnu instalaciju u objektu. Transporteri i drugi sustavi povećavaju učinkovitost. Automatizirani sustav za utovar i istovar prebacuje proizvod sa standardnog sustava na prilagođeni sustav, posebno u kombinaciji s transportnom trakom. Pojednostavljenje procesa utovara i istovara obuhvaća temeljno načelo ekonomičnog upravljanja: smanjenje gubitka vremena i rada.


Preuzmi brošuru

Na sljedećem linku možete preuzeti brošuru (PDF dokument).