Rješenja za komisioniranje

Rješenja za komisioniranje pri pripremi narudžbe

Priprema narudžbe i komisioniranje dvije su centralne faze naše strategije optimizacije.
Kada imate automatizirano skladište puno je lakše upravljati i jednim i drugim.
Prilikom komisioniranja u skladištu naša tehnologija automatiziranih skladišta biti će vam od velike pomoći – lakše ćete pronaći ono što tražite, brže ćete komisionirati, manje ćete griješiti te cijeli proces postaje brži i precizniji.
Ako se narudžba priprema za druge pogone, druge destinacije ili za druge odjele, počevši od popisa stavki koje treba isporučiti, to će svakako biti najbitnija i najdelikatnija faza.
Što je veća učinkovitost strategija komisioniranja, veća je brzina izvršenja narudžbi – iz čega izravno proizlazi stupanj zadovoljstva kupaca i dobavljača.
Vrlo je važno usvojiti tehnologiju automatiziranog komisioniranja kao što je Modula za ubrzavanje i optimiziranje tokova, ali i za praćenje brojnih skladišnih dinamika poput pristupa, povlačenja, statusa i broja zaliha ili za držanje inventara i zaliha pod kontrolom u stvarnom vremenu.

Vrsta komisioniranja koja zahtjeva najviše energije je svakako ručno komisioniranje: odgovorni operater nakon dobivenih uputa odlazi u automatsko skladište Modula i preuzima artikle s prethodno zaprimljene liste.
U slučaju automatiziranog skladišta, kretanje operatera koje se odvijalo na tradicionalnim policama je eliminirano – operater samo mora preuzeti artikle prema konceptu ‘roba čovjeku’.
Tu je i 100% automatsko komisioniranje gdje nisu operateri ti koji komisioniraju već sustavi kao što su antropomorfni roboti.
I u ovom slučaju Modula skladište funkcionira kao skladište, a Modula WMS softver za upravljanje omogućuje vam sinkronizaciju komisioniranja između različitih tipova automatizacije.
Sve je povezano s unaprijeđenjem procesa pripreme narudžbi, osobito ako se radi o komisioniranju više narudžbi istovremeno. U praksi je s našim rješenjima za komisioniranje moguće pripremiti više narudžbi za različite kupce istovremeno i bez greške!