Korisnička autentifikacija

Korisnička autentifikacija

Ponekad je potrebno ograničiti pristup Modula automatskom skladištu. Znati tko je vidio što i kada, tko je pristupio pladnjevima i robi može biti od velike pomoći u optimizaciji vašeg opskrbnog lanca. Uređaji za provjeru autentičnosti imaju tu svrhu: zaštititi skladištene artikle od neovlaštenog pristupa ili imati potpunu vidljivost preuzimanja i kretanja robe. Sa ovim opcijama, za pristup skladištu Modula potrebno je prijaviti se pomoću uređaja za osobnu autentifikaciju, poput čitača kartica ili EKS ključa. Konzola Copilot već je opremljena sigurnosnim ključem ili lozinkom, ali očito je manje sigurna jer se može dijeliti ili pregledavati u različito vrijeme. Iz tog razloga nudimo uređaje koji isključuju rizik od neovlaštenog pristupa skladištenim artiklima.

RFID čitač

Prikladan način za prijavu i odjavu operatera
Modula RFID čitač prikladan je način za svakodnevnu prijavu i odjavu operatera. RFID čitač djeluje kao čitač magnetske kartice, ali zbog njegove obrade signala nema potrebe za provlačenjem kartice. Operater stavlja RFID omogućenu karticu blizu čitača, a autentifikacija se odvija bežično bez kontakta. Na ovaj način izbjegava se neovlašteni pristup i stalna obnavljanja lozinki. Čitač se, zahvaljujući svojoj maloj veličini, može montirati pokraj ili izravno na Copilot te se spaja na njegov USB priključak osiguravajući ergonomski poziciji za korištenje. Za korištenje ove opcije potrebna je instalacija softvera Modula WMS.


Čitač kartica

Dodatna sigurnost skeniranjem kartice operatera
Opcije autentifikacije korisnika skladišta važna su stvar za zaštitu pristupa vašim sustavima za skladištenje. Alternativa prijavi s korisničkim imenom i lozinkom je USB čitač kartica, koji se putem USB priključka može spojiti izravno na upravljačku konzolu operatera. Uz USB čitač kartica, operateri koriste svoje osobne kartice za pristup stroju. Kartica se očitava provlačenjem, odnosno provlači se kroz čitač koji očitava magnetnu traku. Zahvaljujući svojoj maloj veličini, čitač kartice može se montirati uz ili izravno na Copilot i vrlo je udoban za korištenje, također zahvaljujući ergonomskoj poziciji. Ovo je idealan alat kada želite povećanu kontrolu pristupa u usporedbi sa standardnom prijavom i lozinkom koja se unosi putem konzole. Na ovaj način sprječava se neovlašteni pristup.

VIDEO sa prikazom korištenja USB čitača kartica:


Čitač EKS RFID ključeva

Jedna od metoda praćenja pristupa stroju i pojedinačnim ladicama je elektronički čitač ključeva EKS. Pristup se ostvaruje umetanjem ključa u odgovarajući uređaj za očitavanje, te se na taj način prijava operatera automatski registrira. Kada se ključ izvuče iz uređaja za očitavanje, operater se automatski odjavljuje. Elektronički ključevi, koji se mogu programirati pomoću namjenskog softvera, opremljeni su uređajem koji se sastoji od memorijskog čipa i transponderske antene. EKS čitač radi bez baterije. Prednosti ovog uređaja su iste kao i kod čitača kartica, sljedivost svih operacija, prilagođavanje pristupa i prenosivost uređaja, uz dodatnu mogućnost automatske provjere odjave prilikom vađenja elektroničkog ključa iz čitača. Čitač EKS ključeva očito zahtijeva vezu sa softverom za upravljanje skladištem Modula WMS, a za to je opremljen Ethernet sučeljem za povezivanje s upravljačkim računalom na kojem je instalirana Modula WMS. Idealan je za industrijske primjene zahvaljujući robusnoj strukturi i stupnju zaštite IP67.

VIDEO sa prikazom rada čitača EKS ključeva: