Joloda Hydraroll ALS

Što su automatizirani sustavi utovara?

Automatizirani sustavi utovara izgrađeni su kako bi se ubrzao standardni proces koji se odvija u svakoj proizvodnoj i skladišnoj lokaciji. Obično će proces utovara pune prikolice viličarom trajati oko 30-45 minuta. Automatizirani sustavi za utovar Joloda Hydrarolla mogu to učiniti za manje od 5 minuta.
Potpuni proces utovara i istovara uključuje jedan ili više dokova za automatski utovar, dokova za istovar te namjensku prikolicu sustava. Jednom kada se poveže s postojećom infrastrukturom pokretnih traka ili integrira s AGV-ima, kompletan postupak utovara može raditi bez operatera – dakle 100% automatiziran sustav.


Preuzmi brošuru

Na sljedećem linku možete preuzeti brošuru (PDF dokument).


Zašto odabrati automatizirani sustav utovara?

Kada je riječ o vašem rješenju za automatizirani utovar ili rješenju za automatski utovar prikolice (ATL), stručnjaci Joloda Hydrarolla su vam pri ruci. Pomažemo u izgradnji poslovnog slučaja s vama jer poznajemo svoj posao. Ulaganje u automatizirani sustav utovara trebalo bi dovesti do povrata ulaganja za 3 godine ili manje.
Dodatne prednosti:

  • Utovarite cijeli teret prikolice do 30 tona u prikolicu u roku od 2 minute!
  • Koristite manje prikolica s bržim utovarom
  • Koristite manje viličara ili radite potpuno bez njih
  • Smanjite oštećenja robe automatiziranjem procesa utovara
  • Povećajte sigurnost implementacijom automatizacije (manje viličara u radu)
  • Smanjite površinu radnog područja potrebnog za operaciju utovara i istovara.

VIDEO sa dodatnim informacijama o ALS-u:


Tko bi trebao koristiti automatizirane sustave utovara?

Svako poduzeće s velikom količinom ulazne ili izlazne robe u svojoj tvornici/skladištu, posebno poduzeća u kojima tokovi slijede fiksne rute. To uključuje poslove koji usmjeravaju promet između tvornice i skladišta ili česte isporuke na iste lokacije.

Klijenti s velikim volumenom pojedinačnih tereta, koji uključuju paletizirane ili nepaletizirane terete, osim rasutih materijala.

Ovisno o vašim logističkim potrebama, protoku proizvoda od tvornice do skladišta i količini robe, naši Joloda Hydraroll stručnjaci mogu predložiti nekoliko scenarija kako bi vam olakšali teret.


Prednosti automatiziranih sustava utovara

Rad s automatiziranim sustavom utovara sa sobom donosi mnoge prednosti za vaše poslovanje. Daje vam priliku da povećate učinkovitost, povećate sigurnost radnika, dobijete na fleksibilnosti i dodatnim uštedama.

Postoje različiti razlozi zašto je korisno racionalizirati jesu li ulaganje i prednosti automatiziranih sustava za utovar isplativi za toliko mnogo poduzeća. Automatizirani sustavi za utovar također imaju dulji životni vijek, što vašem poslovanju osigurava veći povrat ulaganja. Ovdje smo iskoristili neke od naših najpopularnijih pogodnosti:

Smanjeni troškovi rada

Bez automatiziranog sustava utovara, operacije utovara su radno intenzivne i zahtijevaju timove zaposlenika koji rade 24 sata na dan kako bi učinkovito radili i kako bi se osiguralo da tvornička proizvodnja ide prema planu – timovi operatera koji upravljaju viličarima ili drugom opremom za utovar paleta koji rade i u tvornici i u skladištu, uz tim vozača kamiona koji prevoze palete naprijed-natrag. Troškovi osoblja, upravljanja, obuke reducirani su, a produktivnost je povećana uz naše automatizirane sustave utovara.

Osim toga, uz više varijabli povećava se mogućnost da određeni procesi u operaciji pođu krivo, sa pojavom uskih grla. To može rezultirati dodatnim radom u ostalim logističkim operativnim prostorima.

Automatizacija vašeg sustava za utovar štedi vaš novac. Zahtijeva manje radne snage uključene u proces skladištenja i rukovanja, a manje ljudi znači manje novca potrošenog na troškove rada.

Smanjeni troškovi strojeva

Uz automatizirani sustav utovara, poduzeće može brzo eliminirati 100% troškova rada viličara i oko 50% prikolica koje se koriste kao dio logističkih operacija. Ovi tipovi strojeva su skupi za kupnju ili iznajmljivanje. To će smanjiti troškove poslovanja kada su u pitanju nabava strojeva, troškovi goriva, troškovi održavanja i uklanjanja kvarova.

Smanjena šteta na strojevima

Automatizirani sustav utovara također može pomoći u smanjenju štete na dijelovima strojeva, kao što su viličari ili prikolice tijekom procesa utovara i istovara koji su uzrokovani ljudskom greškom. Čest problem kod kojeg dolazi do oštećenja je kada se viličari voze naprijed-natrag po prikolici i poravnavaju palete s obje strane, te dolazi do oštećenja vilice viličara, prikolice, palete ili tereta.

Samostalne operacije

Uz automatizirani sustav utovara, postiže se neovisnost između internih operacija i logističkih operacija utovara. To znači da tvrtka može učinkovito voditi dvije operacije neovisno jedna o drugoj, čineći svaki proces učinkovitijim i produktivnijim.

Učinkovito korištenje prostora

Automatizirani sustavi utovara također će omogućiti poduzećima da bolje iskoriste prostor u proizvodnim i skladišnim pogonima, što znači da mogu povećati svoju proizvodnju tako što će imati manje skladišnog prostora u području utovarnog pristaništa. Na primjer, za tri konvencionalna doka potreban je samo jedan automatizirani sustav za utovar.

Automatski sustavi utovara skraćuju vrijeme između istovara kamiona i isporuke materijala na početnu točku proizvodnje. Docking sustavi integrirani su u tijek procesa, umjesto da ih se tretira kao zasebnu operaciju.

Svestrani sustavi

Rad u skladištu zahtijeva egzaktnu preciznost i obradu ‘točno na vrijeme’. PepsiCo, globalni distributer prehrambenih proizvoda, koristio je naš potpuno automatizirani sustav punjenja u Nizozemskoj. Naši automatizirani sustavi paletiziranja omogućili su da njihove pošiljke budu savršeno poravnate na paletama, a svaka se paleta odveze do automatskog doka.

Budući da naši sustavi daju točne brojke u vezi s mjerenjem udaljenosti, skladišni tim je u posljednjem trenutku mogao odlučiti mogu li prikolice u blizini preuzeti terete od PepsiCo. Korištenje sustava čini PepsiCo lakšim i učinkovitijim obavljanje posla.

Unaprijeđena održivost

Automatizirani sustavi utovara imaju koristi od smanjenih voznih parkova strojeva, uključujući kamione, prikolice i viličare, ali isto tako i dodatnu korist koja je aktualna u svjetskim procesima nabave – smanjene emisije CO2.

Zahvaljujući boljoj logističkoj učinkovitosti, naši automatizirani sustavi utovara mogu vam pomoći pri smanjenju broja vožnji tijekom vršnih sati, što posljedično smanjuje potrošnju goriva i ulja, čime se smanjuje njihov utjecaj na okoliš i CO2 otisak.

Otklanjanje mogućnosti nezgoda u radnom prostoru

Kod logističkih procesa koji nisu automatizirani postoje troškovi ne samo menadžmenta, obuke i nadzora osoblja, već i troškovi za dodatni rizik (osiguranje) ako dođe do nesreće, pa i troškovi istrage (uključujući i troškove nemara) – što se točno dogodilo te kako ispraviti radne procese kako bi se osiguralo da se neželjena situacija ne ponovi.

Viličari su opasni, posebno kada njihov teret nije dobro izbalansiran ili kada se kreću s previsoko podignutim vilicama.

Nasuprot tome, automatizirani sustav utovara eliminira potrebu za flotom viličara, eksponencijalno povećavajući sigurnost na radnom mjestu. Ovi se strojevi mogu opremiti brojnim sigurnosnim uređajima koji smanjuju sudare i nesreće u skladištu.