Modula Link

Za suradnike s instaliranim WMS-om, ali kojima je potreban server za automatsku skladišnu komunikaciju

Modula Link je WMS sustav za pružanje vanjskog Host sustava s niskom razinom kontrole grupe Lift OS strojeva, koristeći skup naredbi koje se prenose preko TCP/IP socket kanala.
Modula Link djeluje kao komunikacijski poslužitelj: otvara TCP port (podesiv) i čeka da primi naredbe; kada primi valjanu naredbu od vanjskog host sustava, on je obrađuje i odgovara.
Modula Link se može konfigurirati za upravljanje naredbama s jednog klijenta (komunikacija s jednim klijentom) ili s nekoliko klijenata (komunikacija s više klijenata).
Kada host sustav treba pozvati ladicu, koristi odgovarajuću naredbu. U trenutku kada je ladica došla do radne pozicije, Modula obavještava ERP, koji nastavlja s operacijom i po završetku šalje naredbu da se ladica vrati na predviđeno mjesto u VLM-u.

Modula Link WMS sustav prima samo jedan zahtjev za dohvat ladice, konzola pokazuje da je ladica spremna, ali ne obavještava operatera; ERP obavještava operatera o aktivnostima koje treba provesti i traži potvrdu akcije.
Tipično, alat za komisioniranje koji se koristi je RF terminal, rjeđe vanjsko računalo. Uz preciznu kontrolu skladišta u stvarnom vremenu, ERP može biti opremljen nizom naprednih logističkih značajki.