Robotske integracije

Učinkovito skladištenje i manipulacija proizvodima, operacije komisioniranja i skladištenja, kojima se upravlja pomoću jednostavnog i intuitivnog softvera za upravljanje skladištem, neki su od ciljeva modernog upravljanja intralogistikom.
Mnoge od ovih operacija sada se mogu automatizirati, zahvaljujući integriranoj upotrebi Modula automatskih rješenja s autonomnim mobilnim robotima ili antropomorfnim robotima.
Ovi strojevi, zahvaljujući tehnološkim inovacijama, postaju sve važniji i bitniji prilikom izvođenja skladišnih logističkih operacija.

Prednosti integriranih rješenja

Kombinacija naših tehnologija – automatski vertikalni skladišni sustavi, automatizirani vertikalni karusel i mobilni roboti, daje nekoliko prednosti:

 • Sigurnost i ergonomija
  Automatizacija štiti operatere ograničavanjem rizika i pružanjem pouzdane alternative za izvođenje zahtjevnih i ponavljajućih operacija.
 • Modularnost i skalabilnost
  Korištene tehnologije su modularne i skalabilne, a mogu se prilagoditi različitim scenarijima i mijenjati tijekom vremena prema potrebama tvrtke.
 • Brza montaža
  Obje tehnologije mogu se implementirati vrlo brzo bez potrebe za strukturalnim izmjenama.
 • Fleksibilnost
  Robot je tijekom izvođenja svojih zadataka sposoban „donositi odluke“ i prilagođavati se promjenama na temelju informacija koje detektira izravno u okolini u kojoj radi. Lakoća prilagodbe svakako je važna – dijeljenjem podataka prisutnih u oblaku, robot uči i ponaša se u skladu s različitim okruženjima i situacijama. Zahvaljujući sve naprednijim instrumentima, kao što su laserski skeneri ili 3D kamere, može razlikovati trajne prepreke od privremenih i djelovati u skladu s tim.
 • Softverska integracija
  Koristeći prednosti nove arhitekture orijentirane na servise sa poboljšanom povezivošću, softver Modula WMS stalno je u interakciji sa softverom koji upravlja AMR-om, čineći integraciju dvaju sustava trenutnom. Na taj način se minimizira potrebno vrijeme za ‘učenje’ robota.
 • Točnost
  Zahvaljujući naprednim navigacijskim tehnologijama, senzorima i umjetnoj inteligenciji, roboti rade s iznimnom preciznošću.