Modula Climate Control

Skladište sa kontroliranom temperaturom i vlažnosti zraka

Sve prednosti Modula LIFT-a s toplinskom izolacijom i rashladnim sustavima

Trebate automatski skladištiti svoje proizvode uz stalnu kontrolu temperature? Morate se pridržavati sigurnosnih propisa prilikom skladištenja svojih proizvoda?
Modula Climate Control je skladište s kontroliranom temperaturom dizajnirano za skladištenje materijala koji su osjetljivi na promjene temperature i vlage.
Uzimajući strukturu automatskog vertikalnog skladišta Modula kao polazišnu točku, Modula CC skladište opremljeno je toplinskom izolacijom i rashladnim sustavima za kontrolu unutarnjih uvjeta okoline i stoga osigurava izvanredno rashlađeno skladištenje. Izolirana konstrukcija sastoji se od vanjske obloge izrađene od izolacijskih ploča od poliuretanske pjene, te ga pokrivaju sa svih strana.
Prednja stijenka vanjskog pokrova uključuje sustav toplinskog prekida podijeljen na nekoliko neovisnih prozora koji se mogu otvoriti prema van, tako da operater ima pristup cijelom prostoru bez utjecaja na unutarnju temperaturu.
Ovisno o klimatskim uvjetima skladištenja koje treba postići (temperatura i relativna vlažnost) i o okolini u kojoj je skladište postavljeno, može se definirati optimalna tehnička konfiguracija. Može se koristiti u skladištima za zamrzavanje, instalacijama sa kontroliranom temperaturom i hladnjačama, kao automatizirano skladište za smrznutu hranu (automatizirano skladište zamrznutih namirnica) ili kao skladište za zamrzavanje.


Koje su prednosti Modula CC?

  • Samostojeća struktura
  • Kontrola temperature od +2°C do +40°C
  • Tehnologija primjenjiva na sve Modula LIFT modele
  • Kontrola relativne vlažnosti ≥5%
  • Jednostavan pristup pohranjenim proizvodima

Kako radi Modula CC?

Sustav skladištenja s kontroliranom temperaturom temelji se na UTA (jedinici za obradu zraka), koju napaja vanjski rashladni uređaj kako bi se osigurala hladna voda potrebna za regulaciju temperature.
Zrak cirkulira unutar vanjske obloge s kanalima i hladi se, usmjerava između ladica i zatim šalje natrag u UTA gdje se ponovno filtrira i hladi.
Unutrašnjost skladišta s kontroliranom temperaturom uključuje sonde za vlagu i temperaturu koje prate uvjete okoline. Na isti način se kontrolira temperatura prostora radnog otvora i ako ona odstupa od unutarnje temperature, vraćanje ladice se odgađa.
Moguće je dodati dodatnu jedinicu za odvlaživanje kako bi se smanjila relativna vlažnost unutar skladišta. Uređaj iz zraka uklanjanja vlagu prije nego što ga vrati u UTA.

VIDEO sa prikazom rada Modula Climate Control-a: