Autonomni mobilni roboti

100% automatizirano skladište s AMR autonomnim mobilnim robotima

Autonomni mobilni roboti ili AMR uređaji su sposobni samostalno obavljati aktivnosti i kretati se po skladištu.
Mogu se slobodno kretati logističkim prostorom jer su opremljeni naprednim senzorima, softverom kojim upravlja umjetna inteligencija i digitalnim mapiranjem skladišta koji im omogućuje da u svakom trenutku znaju gdje se nalaze.


Kako se proizvodi transportiraju mobilnim robotima?

Roboti mogu transportirati proizvode komisionirane iz automatskih skladišnih sustava Modula ili iz drugih skladišnih sustava. Operacije komisioniranja mogu se obaviti ručno ili automatski.

 • Ručno komisioniranje
  Komisioniranje se može obavljati i ručno od strane operatera, koji uzima proizvod iz ladice skladišnog sustava Modula i zatim ga predaje robotu, ili obrnuto – može staviti proizvod u ladicu nakon što ga primi od robota.
 • Automatsko komisioniranje
  Robot, opremljen takozvanim “gornjim modulom” koji je prilagođen prema težini i vrsti proizvoda kojim se manipulira, automatski se postavlja ispred skladišnog sustava Modula i komisionira ili skladišti kutije ili ladice s robom, bez ljudske intervencije.
 • Prijevoz paleta
  Autonomni mobilni robot može preuzeti/odložiti paletu i zatim je premjestiti unutar skladišta.
 • Kuka i kolica za komisioniranje
  U nekim slučajevima, posebno kada se mora napraviti mnogo narudžbi u isto vrijeme, može biti korisno koristiti mobilni put-to-light sustav, takozvana kolica za komisioniranje. Kolica za komisioniranje mogu se pomicati ručno ili automatski zahvaljujući posebnom “gornjem modulu” opremljenom kukom za vuču.

VIDEO sa prikazom rada autonomnog mobilnog robota: